sastanak1.jpg

Direktor Regionalnog ureda Lige muslimanskog svijeta (Rabita) u BiH Abdulah Qari u srijedu, 21. aprila 2021. godine je sa sarajevskim mufitijom, dr. Enes ef. Ljevakovićem potpisao protokol o donaciji 150 ramazanskih paketa za medžlise i džemate na području muftiluka sarajevskog.

 

Predviđeno je da medžlisi korisnicima dodijele bon koji će oni moći potrošiti za namirnice po svom izboru u prodavnicima Tržnog centra Bingo. Ovakav koncept podjele je izuzetno praktičan imajući u vidu pandemijske okolnosti i ograničenost velikih skupova.

sastanak3.jpg

Tokom razgovora sa muftijom, Abdullah Qari je istakao kako je njihova namjera iskoristiti ramazansko vrijeme za pomoć i podršku ljudima, te prisustvom na terenu, kao i saradnjom sa institucijama Islamske zajednice i džematima imati uvid u aktuelne društvene prilike.

 

Muftija Ljevaković je ovom prilikom iskazao riječi zahvalnosti i pohvale intenzivnom djelovanju Rabite, njihovom prisustvu i doprinosu našem društvu; kao i aktuelnoj aktivnosti podjele prehrambenih paketa koji će značajno pomoći njihovim korisnicima.

 

Regionalni ured Lige muslimanskog svijeta (Rabita) u Sarajevu svojim radom pokriva sve susjedene države. Proteklih godina realizirali su veliki broj programa, a ovog ramazana ramazanske pakete podijelit će u Sarajevu, Banjaluci, Bugojnu,Sandžaku, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Sjevernoj Makedoniji.

sastanak2.jpg