olovo ženeDana 15. 12. 2017. god.  u hotelu Aqvaterme a  u organizaciji odjela ženski aktivizam Medžlisa Islamske zajednice Olovo, održano je predavanje i interaktivno druženje sa ženama Olova. Gost predavač bila je dr. Dževada Šuško.

Koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Olovo muallima prof. Heda Pepić u svom uvodnom izlaganju uz dobrodošlicu gošći i prisutnima istakla je važnost mevluda u tradiciji Bošnjakinja. Gost predavač bila je dr. Dževada Šuško, direktorica Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka.

Održala je predavanje na temu „Žena u islamskoj tradiciju– u mjesecu mevluda“.

žene 2

Predavanju je prisustvovao veliki broj olovskih žena i djevojaka, a predavanje prisutne su iskoristile i za razgovor sa dr. Dževadom Šuško o pitanjima koja zaokupljaju ženu vjernicu danas.

dr. Džavada Šuško održala je impresivno predavanje. U toku svog izlaganja istakla je važnost žena u napredtku islamkih znanosti i očuvanju tradicije,  osvrnuvši se na bitnu ulogu koju muslimanka svojim angažmanom obogaćuje mevludske ljepote posebno u džematu, medžlisu i ostalim strukturama Islamske zajednice.