Među brojnim sadržajima koje je Medžlis Kakanj ponudio vjernicima u mjesecu rebiu-l-evvelu u sklopu manifestacije „Salavat tebi, Poslaniče“ nalaze se i sadržaji za ciljanu grupu mladih.

14 12 2016 kakanj streljastvo

Tako je u subotu 10.12.2016 održano i takmičenje u streljaštvu. Na ovom takmičenju učestvovalo je oko 90 momaka i djevojaka iz 18 kakanjskih džemata. Obzirom da je naš Poslanik a.s. kojeg se intenzivno sjećamo u ovome mjesecu, preporučio da se mladi poduče streljaštvu, ovo je bila iznimna prilika za druženje i zabavu naše omladine.

Budući da je jedina kakanjska streljana dosta ograničenih kapaciteta takmičenje je trajalo nepunih 6h gdje je za svaku grupu mladih predviđeno oko 45 min u kojima su imali priliku da se upoznaju sa osnovama ovog sporta, zatim malo vježbe i na kraju takmičarski dio. Posebno se zahvaljujemo gosp. Elvedinu Čobo koji je vodio ovo takmičenje sa svojim mladim pomagačima te sponzorima koji su željeli ostati anonimni. Pojedinačnim pobjednicima kao i pobjedničkim ekipama priznanja će biti uručena na festivalu ilahija i kasida „Kajde iz Najistana“ koji će se održati 24.12. u 19h u kino sali općine Kakanj.

Ovo takmičenje i druženje također je imalo za cilj i da doprinese uspostavljanju i jačanju mreže mladih aktivista i koordinatora na nivou naših džemata. Trenutno je aktivno 18 koordinatora a u narednom periodu očekujemo da nam se priključe i mladi iz ostalih džemata. Koordinatori će ako Bog da biti desna ruka imamima u okupljanju omladine, planiranju i realizaciji različitih aktivnosti u toku godine na nivou svoga džemata a koordinirat će i aktivnosti na nivou medžlisa poput ovog današnjeg takmičenja.

(www.medzlis-kakanj.com)