Povodom rebi'ul evvelskih aktivnosti, Medžlis Islamske zajednice Kiseljak je organizovao posjetu „Karađoz – begovoj“ medresi u Mostaru, za učenike Srednje škole u Kiseljaku, koji rade po bosanskom planu i programu.

14 12 2016 kiseljak srednjoskolci medresa

U Srijedu, 07.12.2016. godine, u Mostar je krenulo 30-ak učenika srednje Medicinske škole, zajedno sa svojim razrednicima, a u pratnji imama hfz. Seada Babaluka i Mirze ef. Bilića. Mladići i djevojke su svoje druženje započeli jednom finom atmosferom u autobusu, na putu do Mostara.

Po dolasku u Mostar, posjetili su „Karađoz – begovu“ medresu, gdje ih je dočekao Suad Mujakić, Upravnik medrese i profesor hadisa. Zaželio im je dobrodošlicu, te ih upoznao sa radom medrese, njenim sadržajima i aktivnostima. Posjetili su medresansku biblioteku, informatički kabinet, učionice i kuhinju. U kuhinji su svim učenicima podijeljeni sendviči, koje je obezbijedila Uprava Medrese.

Nakon upoznavanja i boravka u Medresi, krenuli su u posjetu tekije na Buni, gdje su se učenici mogli odmoriti i uživati u ljepotama koje nudi ovaj dio Mostara, a potom su svoje druženje nastavili u posjeti starog dijela grada i Starog mosta u Mostaru.

U povratku, učenicima se zahvalio Mirza ef. Bilić na uzornom ponašanju i lijepom druženju, prenio im selame Glavnog imama, Kenan ef. Bajrića i predsjednika IO-a Medžlisa Nermina Merhemića, te najavio hfz. Seada Babaluka, koji im je uputio deset korisnih savjeta, hadisa Božijeg Poslanika, a.s., koje su više puta zajedno ponovili i zapamtili, te svoje jednodnevno druženje krunisali korisnim znanjem.

Zahvaljujemo se Upravi „Karađoz – begove“ medrese u Mostaru na gostoprimstvu, a našim učenicima na lijepom druženju, s dovom Allahu, dž.š., da budu i dalje uspješni na putu sticanja znanja.

Mirza Bilić