U četvrtak 15. juna 2017. godine Muftijstvo sarajevsko u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Kaljina i Uredom za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH u džamiji džemata Knežina organiziralo je zajednički iftar za povratnike na ovom području. Učešće su uzeli i svi koordinatori-imami Mreže mladih i oko 200 mladih iz svih medžlisa Muftijstva sarajevskog.

Muftija prof. dr.3 Enes ef. Ljevaković je u pratnji sekretara Muftijstva Rijada Delića, v. d. Glavnog imama Sead ef. Drinjaka, predsjednika MIZ Kaljina Mehmeda Džinde i predsjednika džematskog odbora Knežina h. Rifata Vrapca  posjetio bračni par Huseinović. U ime Muftijstva sarajevskog prigodnu hediju je uručila mr. Sabrija Mehmedović, koordinatorica za socijalna pitanja.krusevci

Hasan Huseinović ima 89 godina, a njegova supruga Hajrija 84 godine. Žive u selu Ketenovići i jako su se obradovali posjeti. Prošlog Ramazana je u Knežini organizovan iftar i Muftija je sa saradnicima posjetio džamiju u izgradnji u Kruševcima, koja je tada imala samo temelje. Ove godine su radovi pri kraju, ostalo je još unutrašnje uređenje, kao i uređenje harema.

huseinovic

Nakon zajedničkog iftara u džamiji i haremu džamije, priređen je program u ugodnoj atmosferi. Prisutnima se obratio Muftija i poručio da se iskoriste preostali dani Ramazana u ibadetu i činjenju dobrih djela. Naglasio je važnost pomaganja i davanja.

Urednica radija Bir Alma Hadžić je medijski popratila navedeni događaj.