praca-9.jpg

U sklopu projekta podrške povratničkim džematima koju Medžlis Islamske zajednice Sarajevo i Ured za društvenu brigu zajedno realiziraju, polaznicima JU Osnovna škola Prača kučer su uručeni ruksaci i školski pribor povodom početka nove školske godine.

 

Delegaciju Medžlisa Islamske zajednice, koju su činili Glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić, njegov pomoćnik Miralem-ef. Babajić i koordinator za društvenu brigu medžlisa Ferid Ganić i predstavnicu Ureda za društvenu brigu mr. Eminu Bešlija sa kolektivom škole dočekala je direktorica g-đa Ajla Subašić. Upoznavši goste sa aktuelnom situacijom i aktivnostima u školi, istakla je veliko zadovoljstvo posjetom i poklonima koji su obazbijeđeni svim učenicima, što daje veliki podstrek na početku školske godine, kako samim učenicima tako i kolektivu škole.

praca-8.jpg

Mr. Emina Bešlija, stručni saradnik pri Uredu za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, zaželjela je učenicima sretnu novu školsku godinu, istaknuvši kako ovo nije prva posjeta Prači, te da Ured za društvenu brigu u svojim projektima posebnu pažnju poklanja povratnicima i njihovoj djeci. Jedan od tih projekata jeste i podjela školske opreme na početku školske godine koji Ured realizira dugi niz godina.

praca-5.jpg

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić se zahvalio direktorici Ajli Subašić na nesebičnom trudu i radu da sa kolektivom škole obezbijedi adekvatne uslove za rad svim učenicima. Posebno raduje dobra saradnja koju imaju sa mjesnim imamom Alijom Čančarom. Istakao je da Medžlis Islamske zajednice Sarajevo posebnu pažnju daje povratničkim sredinama podržavajući projekte džemata i medžlisa, a da veliku obavezu ima prema Prači koja teritorijalno pripada MIZ Sarajevo.

praca-10.jpg

– Draga djeco, na početku svake školske godine se ponavlja lekcija u kojoj se uči da trebamo biti dobri, radini i marljivi, u traženju znanja uporni, a u našim međusobnim odnosima lijepog i uzornog ponašanja. Na takav način činimo svoju domovinu boljim mjestom za život. Molim Boga da nam u tome svima pomogne – kazao je učenicama u svome obraćanju glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić.

praca-7.jpg

 

(sarajevskimedzlis.ba)