muftija-sarajevski-u-posjeti-miz-kakanj74872.jpg

Muftija sarajevski, dr. Nedžad-ef. Grabus, boravio je 12. novembra 2021. godine u službenoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice (MIZ) Kakanj, u pratnji člana Sabora Islamske zajednice u BiH, gosp. Mulalić Azema i rukovodioca Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva sarajevskog, dr. Ahmed-ef. Purdića.

 

Muftija sarajevski je u okviru ove posjete održao radni sastanak sa imamima i muallimama MIZ Kakanj na kojem je upoznao imame i muallime, te im uputio riječi podrške u njihovom radu.

 

Nakon toga delegacija Muftijstva je posjetila i kakanjskog paroha, Dragišu Cvjetkovića u sjedištu Parohije u dvorištu Crkve sv. apostola Petra i Pavla a potom i župnika vlč. Vujica Žarka u uredu Župe sv. Petra i Pavla Zgošća u Kaknju.

 

Potom je u prostorijama općine Kakanj predstavnike Muftijstva sarajevskog ugostio općinski načelnik Mirnes Bajtarević sa svojim saradnicima. 

dzum.jpg

Muftija sarajevski je džuma-namaz predvodio u Čaršijskoj džamiji u prisustvu velikog broja vjernika.

 

Nakon toga je delegacija Muftijstva posjetila Franjevački samostan u Kraljevoj Sutjesci, gdje ih je ugostio gvardijan samostana fra Željko Brkić.

 

Poslije ikindija-namaza upriličen je sastanak sa članovima IO MIZ Kakanj na kojem je bilo riječi o infrastrukturnim projektima, ali i o administrativno-pravnim pitanjima Medžlisa.

imami.jpg

dzuma.jpg

k sut.jpg

opcina.jpg

po.jpg

(Elvedin Ibrahimspahić/MIZ Kakanj)