U ponedjeljak 26. 12. 2016. god. Medžlis Islamske zajednice Fojnica je u sali Hotela Reumal organizovao druženje s ciljem upoznavanja šire javnosti sa radom, aktivnostima i planovima MIZ – e Fojnica, kao i dodjele zahvalnica i priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama. Pored zvanica sa područja Fojnice, druženju su prisustvovali i predsjednica FBiH dr. Melika Mahmutbegović, muftija sarajevski dr.Enes Ljevaković i direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović.

30 12 2016 nagrade fojnica

Predsjednik Izvršnog odbora MIZ Fojnica h. Ramiz Meša  upoznao je prisutne o finansijskom stanju, vakufskoj imovini i infrastrukturnim projektima koji su u toku i koji se planiraju uraditi. Akcenat je stavio na važnost IZ kao zajeničkog sadržioca svih Bošnjaka, kao i na prijeku potrebu da se postupa po Allahovoj dž. š. naredbi da se čvrsto držimo Allahovog dž. š. užeta i da se ne razdvajamo.

Glavni imam Edin ef. Rojo  osvrnuo se na vjerski život i aktivnosti u radu MIZ Fojnica, ponosno istaknuvši projekat akike (posjeta svakom novorođenčetu u bošnjačkoj porodici uz hediju od 100 KM i Kur`an Časni).

Prisutnima se obratio i glavni sponzor druženja gospodin Muhamed Pilav, vlasnik MS WOOD Fojnica kome se ovim putem zahvaljujemo.

Zatim je uslijedila dodjela priznanja, posebnih priznanja i zahvalnica. Nosioci priznanja su h.Ibrahim Zečević,h. Ragib Bureković i h. Hamdo Ibreljić. Posebna priznanja su dobili h. Salkan Merdžanić i h. Mensur ef. Pašalić.

U svome obraćanju potpredsjednica FBIH dr. Melika Mahmutbegović  istakla  je važnost Islamske zajednice u opstanku Bošnjaka na ovim prostorima. Također se zahvalila MIZ Fojnica na organizaciji ovakvoga skupa.

Direktor Vakufske direkcije dr.Senaid Zajimović je istakao unapređenje i stavljanje u funkciju vakufske imovine i pohvalio dosadašnji rad i aktivnosti MIZ Fojnica na čelu sa predsjednikom h.Ramizom Meša.

Muftija sarajevski dr.Enes Ljevaković je istakao važnost ovakvih druženja sa islamskog aspekta, radi unapređenja odnosa u našoj užoj i široj zajednici.Opšti utisak je da je ovo druženje proteklo u lijepom ozračju i da je zaista nešto što je osvježenje i novina u radu Islamske zajednice.