dfdfdf 1 f.jpg

U srijedu 6. maja 2020. godine/ 13. ramazana 1441. h.g. muftija sarajevski prof.dr. Enes-ef. Ljevaković i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva sarajevskog dr. Abdulgafar-ef. Velić, bili su u  posjeti Medžlisu IZ-e Fojnica u okviru redovnih ramazanskih aktivnosti. Dočekali su ih glavni imam MIZ-e Fojnica h. Edin ef. Rojo i predsjednik IO h. Azem Huseinbašić. 
 
Muftija je predvodio podne namaz u Čaršijskoj džamiji, gdje se nakon namaza kratko obratio prisutnim vjernicima,  te se zahvalio svima na razumjevanju, odgovornosti i strpljenju koje pokazuju u vanrednim okolnostima izazvanim pandemijom koronavirusa. Također je istakao da Islamska zajednica počinje postepeno otvarati džamije prvo za dnevne namaze, odnosno džumu, podne i ikindiju namaz, uz poštivanje svih predviđenih mjera zaštite tokom dolaska i boravka u džamijama.
 
Nakon toga, održan je radni sastanak na kojem su prisustvovali predsjednik i imami Medžlisa IZ-e Fojnica. Riječi iskrene dobrodošlice i zahvanosti na posjeti u mubarek mjesecu ramazanu uputio je glavni imam  Edin ef. Rojo, kao i predsjednik Medžlisa h. Azem Huseinbašić. Domaćini su goste upoznali sa aktivnostima i vjerskim životom na području Medžlisa IZ-e Fojnica, kao i problemima sa kojima se susreću.
 
Muftija sarajevski prof.dr. Enes-ef. Ljevaković zahvalio se rukovodstvu Medžlisa, imamima i drugima na poštivanju Uputstava i Instrukcija Rijaseta IZ-e u Bosni i Hercegovini, te odgovornom djelovanju u vremenu pandemije, kako bi sačuvali džemat i kontinuitet ibadeta na području Medžlisa IZ-e Fojnica.
 
Nakon radnog sastanka, obišli su i  brdo Prangija, iznad Atik džamije, s kojeg se u iftarsko vrijeme pucnjem iz topa oglašava vrijeme iftara. Delegaciju je poselamio i sam načelnik općine Fojnica g. Sabahudin Klisura.
 
dsdsd 2 f.jpgddfdf 3 f.jpg