dsdsddx1.jpg

U utorak 5. maja 2020. godine/ 12. ramazana 1441. h.g. muftija sarajevski prof.dr. Enes-ef. Ljevaković i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva sarajevskog dr. Abdulgafar-ef. Velić, bili su u radnoj posjeti Medžlisu IZ-e Vareš u okviru redovnih ramazanskih aktivnosti.
 
Muftija je predvodio podne namaz u Čaršijskoj džamiji Vareš, gdje se nakon namaza kratko obratio prisutnim vjernicima, te se zahvalio svima na razumjevanju, odgovornosti i strpljenju koje pokazuju u vanrednim okolnostima izazvanim pandemijom koronavirusa.
Gosti su, zatim, prisustvovali sastanku sa predsjednikom Medžlisa IZ-e Vareš Denisom Kovačevićem, imamima, koordinatorima i muallimama Medžlisa Vareš.
Riječi iskrene dobrodošlice i zahvanosti na posjeti u vanrednim okolnostima, u ime Medžlisa je uputio glavni imam prof. Ramiz-ef. Zubača. 
Domaćini su goste upoznali sa aktivnostima i vjerskim životom na području Medžlisa IZ-e Vareš, sa posebnim osvrtom na ramazanske aktivnosti u vanrednim okolnostima.
 
Na kraju se uvaženi muftija prof.dr. Enes-ef. Ljevaković zahvalio rukovodstvu Medžlisa, imamima, koordinatorima, muallimama i džematskim odborima na poštivanju Uputstava i Instrukcija Rijaseta IZ-e u Bosni i Hercegovini, te odgovornom djelovanju u vremenu pandemije, kako bi sačuvali džemat i kontinuitet ibadeta na području Medžlisa IZ-e Vareš.
 
ssdsadsd2.jpg