2-6-1160x870.jpg

Povodom 114 godina od rođenja velikog bošnjačkog alima Mehmed-ef. Handžića delegacija Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo obišla je njegov mezar na Hambinoj carini i proučila suru Jasin i dovu.

 

Kako se navodi na zvaničnoj web-stranici MIZ Sarajevo, delegaciju su predvodili su predvodili glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić, sa članovima Službe za vjerske i odgojno obrazovne poslove, imami, predsjednik Izvršnog odbora gosp. Jusuf Zahiragić, te bratić merhuma gospodin Mehmed Handžić, koji i nosi ime po svome amidži, a velikanu našeg naroda.

 

– Danas je tačno 114 godina od rođenja našeg Mehmeda Handžića. Molim dragog Boga da iz naših mekteba i dalje izrastaju novi Handžići. Učeni, čestiti, ponosni i hrabri predvodnici, kakav je i bio naš Mehmed – napisao je glavni imam MIZ Sarajevo, dr. Abdulgafar-ef. Velić u svom osvrtu na ovu posjetu.

 

Ovo je samo jedna od aktivnosti Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo koja je pokrenuta u cilju promocije tradicije, sjećanja na velikane bošnjačkog naroda, a koja će biti u kontinuitetu realizirana u narednom periodu.