115727340_181339406679842_2178238406346716495_n.jpg

Danas će se na musalli Memorijalnog centra u Kamičanima pored Kozarca obaviti dženaza-namaz za šest šehida ubijenih 1992. godine. Program posvećen ovom važnom datumu će početi u 12 sati.

 

U razgovoru za preporod.info, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Prijedor, Husein ef. Velić, govorio je o zlu u ljudskom obliku, kao i o pravdi za one koje je to zlo direktno ugrozilo: “Želim šehidskim porodicama da im Allah dž.š podari sabur i čvrstu vjeru u Allaha dž.š. i Sudnji dan kada će presuditi zločincima i šehidima dati obećanu nagradu. To je osnovna poruka i utjeha šehidskim porodicama da očekuju Allahovu nagradu i pravdu na Sudnjem danu za zločince, jer, kako vidimo, na ovom svijetu, dunjaluku, pravda nije nedostižna, ali je spora i mnogi je nažalost i ne dočekaju.”

 

U Memorijalnom centru Kamičani u Kozarcu danas će biti ukopani Nihad Memić, Rifet Hirkić, Mirsad Fazlić, Jasin Fazlić, Esad Garibović i Enes Denić. Dženazu će predvoditi reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein ef. Kavazović.

 

S obzirom na aktuelne okolnosti u vezi sa pandemijom koronavirusa, iz organizacionog odbora pozivaju sve građane koji budu u prilici prisustvovati ovoj dženazi i programu da poštuju mjere donesene od strane epidemioloških stručnjaka i nadležnih državnih organa, te instrukcija i uputstava koje je uputila Islamska zajednica u BiH.