Medžlis Islamske zajednice Kiseljak, u saradnji sa opštinom Konya Büyük şehir belediye i Institutom Yunus Emre, treću godinu zaredom, organizirao je Ljetnu školu za djecu u Kiseljaku i Kreševu.

Ove godine program Ljetne škole je počeo 8. jula. Nastava je trajala mjesec dana u četiri grupe. Lekcije koje su obrađivane bile su iz Ilmihala br. 3 prema NPP mektebske nastave Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Fokus u nastavnom sadržaju Ljetne škole bio je je na lekcijama Ahlaka (lijepog ponašanja), Fikha i Historije islama, konverzaciji na engleskom jeziku i afirmaciji ljubavi prema domovini Bosni i Hercegovini, uz sportske aktivnosti i obavezne izlete koji su bili edukativnog karaktera.

Nastavu je redovno pohađalo 84 učenika. Za ponedjeljak 28. augusta je zakazan test, kao provjera stečenog znanja, a dodjela diploma i nagrada najboljim učenicima je zakazana za četvrtak, 7. septembar 2023. godine.

– Koristimo priliku da se zahvalimo roditeljima na ukazanom povjerenju i redovnom dolasku njihove djece tokom raspusta, nastavnicima koji su radili sa djecom i svima koji su pomogli u realizaciji Ljetne škole – poručili su iz MIZ Kiseljak.