1.JPG

U prostorijama Studentskog centra Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini 21. septembra 2021. godine upriličen je susret muftije sarajevskog, dr. Nedžada-ef. Grabusa sa članovima Savjeta za vjerska i Savjeta za administrativna pitanja Muftijstva sarajevskog.

 

Susretu su, uz muftiju sarajevskog i rukovodice službi Muftijstva prisustvovali dekan Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, direktori Gazi Husrev-begove medrese i Medrese „Osman-ef. Redžović“, te glavni imami i predsjednici medžlisa sa područja Muftiluka sarajevskog.

 

Bila je ovo prilika da prisutni čestitaju dr. Grabusu na preuzetoj dužnosti muftije sarajevskog, zažele mu supjeh u radu, te da ga informišu o detaljima vezanim za obrazovne institucije i medžlise kojima rukovode.

 

Muftija Grabus se zahvalio na čestitkama, istakavši kako očekuje produktivnu saradnju sa Savjetom za vjerska i Savjetom za administrativna pitanja Muftijstva sarajevskog.

 

– Bit ću vam najzahvalniji ako budemo dobro sarađivali i ako me se sjetite u svojim dovama kako bi naši poslovi bili hairli i uspješni – kazao je dr. Grabus.

 

Podsjetivši na odgovornost rada u Zajednici, kako imama, tako i drugih službenika, istakao je kako je važno imati kontinuiranu svijest o vlastitoj odgovornosti.

 

– Mi kao Zajednica imamo moralni okvir kojeg se držimo prilikom našeg djelovanja, što se od nas i očekuje. To je prvi segment o kojem trebamo promišljati u našem radu – zaključio je muftija Grabus.