naslovna1.JPG

Muftija sarajevski, dr. Nedžad-ef. Grabus sastao se sa članovima Sabora Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini (BiH), 22. septembra 2021. godine u prostorijama Studentskog centra IZ u BiH.

 

Susret, kojim je moderirao mr. Rijad-ef. Delić, rukovodilac Službe za administrativne i pravne poslove Muftijstva sarajevskog, bio je prilika da članovi Sabora čestitaju dr. Grabusu na preuzetoj dužnosti muftije sarajevskog, prenesu iskustva o djelovanju Sabora, te izraze svoja očekivanja u vezi buduće saradnje.

 

Muftija Grabus je, uz uvodne i pozdravne riječi, zahvalio članovima Sabora koji su 29. maja ove godine na šestoj redovnoj sjednici podržali prijedlog Reisu-l-uleme IZ u BiH za imenovanje njega kao muftije sarajevskog.

 

– Koristim ovu priliku da vas poselamim i zahvalim vam što ste podržali prijedlog Reisu-l-uleme. Čast mi je što imam priliku sa ovog nivoa truditi se i raditi za dobrobit Zajednice – kazao je dr. Grabus.

 

Tokom konstruktivnog razgovora, muftija Grabus i članovi Sabora su predstavili vlastite utiske o djelovanju i radu Zajednice, uz osvrt na ono što jesu dobri radni i organizacijski sistemi.

 

– Snaga naše Zajednice ne može se temeljiti na priči. Naprotiv, najbolji sistem rada je kada svaka organizaciona jedinica, počevši od džemata, predano radi svoj posao i za njega odgovara – zaključio je muftija Grabus.

obj2.JPG

obj3.JPG

obj4.JPG

123.JPG