Odjel za brak i porodicu Muftijstva sarajevskog je 11. aprila u sarajevskom hotelu Swissotel organizirao iftar za koordinatorice, saradnice, prijateljice i društveno aktivne žene.

Sumeja Fidani, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva sarajevskog, naglasila je da Odjel svake godine organizira ovaj iftar, s ciljem iskazivanja zahvalnosti ženama koje svojim radom doprinose Islamskoj zajednici i Muftijstvu sarajevskom.

– Iftari su, naravno, izuzetno lijepa prilika da im se zahvalimo za nesebično davanje i ulaganje u promociju Odjela za brak i porodicu, porodičnih vrijednosti, i na kraju za sam doprinos u radu Muftijstva sarajevskog. Naravno, posebno smo zahvalni za doprinos i rad naših koordinatorica, jer su one one koje na terenu puno rade i puno ulažu. One snose velike teret aktivnosti u njihovim medžlisima, i velika su podrška svim džematima. Na ovaj način smo željele da im damo podršku, vjetar u leđa – kazala je ona.

Ocijenila je da su ovakvi susreti prilika za dodatno jačanje međusobnih veza.

– Nadamo se da se iz svakog od ovih iftara rodi neka lijepa ideja, neki lijep projekat. koji će se realizirati do narednog susreta, do narednog ramazana, a koji će nam biti nova inspiracija – naglasila je ona.

Ovom prilikoom koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva sarajevskog prisutnim je prenijela selame muftije sarajevskog prof. dr. Nedžada Grabusa.