kis 3

U subotu, 11.11.2017. godine u Kiseljaku u prostorijama Vakufsko – administrativnog centra održana je zajednička radionica Mreže mladih Kiseljak, Vareš i Gračanica a poslije toga i tribina u suret rebiu-l-evvelu. Gost predavač bio je hafiz dr. Kenan Musić.

Susreti mladih krenuli su poslije akšam namaza sa redovnom radionicom jesenjeg semestra Mreže mladih muftijstva Sarajevskog. Radionici u Kiseljaku prisustvovali su i aktivisti Mreže mladih Medžlisa islamske zajednice Vareš. Pomenuta radionica je bila na temu: „Biti iskren“, a moto ove radionice je sura Ihlas. Radionicu su predvodili koordinatori Mreže mladih Kiseljak i Vareš, Mirza ef. Bilić i Ramiz ef. Zubača. Mladi su razgovarali o svakodnevnim sitnicama koje možemo učiniti sa iskrenim nijjetom, a za to imati veliku nagradu, te došli do zaključka da se na malim djelima prepoznaju čestiti ljudi.

kis 1Nakon  jacije namaza  uslijedila je tribina hfz. Musića, koji je u prepunoj sali Vakufsko – administrativnog centra govorio o životu posljednjeg Božijeg poslanika, Muhammeda, s.a.v.s., te prisutnima ukazao na vrijednost i značaj življenja sunneta, te učenja i čitanja o životu i djelima Poslanika, a.s.

kis 4

Ovo je jedna od četiri tribine koje Medžlis islamske zajednice Kiseljak planira organizovati u povodu  rebiu-l-evvela, mjeseca rođenja Božijeg Poslanika, a.s., s hfz. Musićem. O aktivnostima u mjesecu rebiu-l-evvelu govorio je glavni imam Medžlisa islamske zajednice Kiseljak, Kenan ef. Bajrić, te najavio iduće predavanje u džamiji džemata Gromiljak krajem ovoga mjeseca.

Nakon tribine upriličeno je druženje za omladinu, koji su kroz muhabbet i učenje ilahija priredili ugodnu atmosferu. Tribini i druženju su se pridružili aktivisti Mreže mladih Medžlisa islamske zajednice Gračanica, na čelu sa glavnim imamom Senahid ef. Uzunovićem i koordinatorom Mreže mladih Gračanica, Nasir ef. Bučukom.

kis 2