viber_slika_2019-10-31_19-12-16-640x311.jpg

Predstavnici udruženja sa područja Kiseljaka donirali dva smart tv-a, jedan za potrebe Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak i drugi za vrtić “Ikre”.

Ovo je samo još jedna u nizu aktivnosti koju provode ova udruženja.

Cilj je poboljšati rad ove dvije važne institucije koje djeluju na području općine Kiseljak i koje su svojim radom zaslužile ovu donaciju.

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak, prof. Nermin Merhemić i glavni imam, Kenan ef. Bajrić zahvalili su se predstavnicima udruženja što su prepoznali njihov rad i zalaganje te su istakli da će ova donacija doprinijeti boljem radu u budućnosti.

Direktor vrtića “Ikre”, prof. Mirza Bilić također je imao samo riječi hvale istakavši da će se donaciji najviše obradovati mališani iz vrtića.

Primopredaji je prisustvovao i zastupnik u Skupštini SBK-a i Domu naroda iz Kiseljaka, gdin Elvedin Mušanović koji je pohvalio rad predstavnika medžlisa, vrtića i udruženja koja su donirala donaciju.

Medžlis Islamske zajednice Kiseljak posvećuje veliku pažnju koordinaciji i radu sa udruženjima. Urađeni su mnogi zajednički projekti, a jedan od njih je i zajednički iftar prethodnog ramazana kojeg je organizovao Medžlis Islamske zajednice Kiseljak u saradnji sa udruženjima iz Kiseljaka za sve šehidske porodice iz Kiseljaka i Kreševa. Koordinator za rad sa NVO pri MIZ-e Kiseljak je Muhidin ef. Musa.

Nadamo se da ćemo u budućnosti čitati više o sličnim pozitivnim pričama sa područja naše općine.