Organizatori Akademije liderstva za mlade, koja se organizira i održava u sklopu edukativnih aktivnosti Studentskog centra IZ u BiH, ugostili su sinoć muftiju sarajevskog, prof. dr. Nedžada Grabusa.

– Muslimanima trebaju ljudi koji će biti “djeca svoga vremena”, koji će moći prenijeti naše vrijednosti, koji će naći svoje mjesto unutar slobodnog svijeta – samo su neke od mnogobrojnih i značajnih poruka koje je muftija podijelio sa studentima. 

Muftija je mladima ukazao posebnu čast govoreći o temama današnjice i konceptu liderstva kroz prizmu bošnjačkog identiteta. 

– Ja večeras nisam muftija, nego profesor – bile su uvodne riječi našeg predavača, i time je još više ostvario blizinu sa prisutnima, a mladi su doista osjetili snagu i ljepotu njegove svake izgovorene riječi. 

Bilo je mnogo poruka koje su ostale upamćene i zabilježene sinoć, a neke od njih govore o najvećem blagu koje čovjek može posjedovati – znanju.

– Za svako zvanje je potrebno kvalitetno znanje i vještine – istakao je muftija, i time podržao cilj ove Akademije, koji se upravo oslanja na stjecanje znanja i vještina koje će koristiti mladim ljudima.

Na kraju su polaznici imali priliku da iskažu svoja mišljenja i postave pitanja na koja je Sarajevski muftija rado odgovorio. 

(Preporod.info)