knezi 1

U radost koju je rođenjem donijela kćerka Lejka sretnim roditeljima Melisi i Elvisu Hamzić u selu Ketenovići – Knežina posvjedočili dr. Abdulgafar Velić i mr. Sabrija Mehmedović, koji su u ime muftijstva sarajevskog posjetili porodicu u njihovom domu u utorak, 13.11.2018.godine.
Lejla je prva beba rođena u Knežini nakon 26.godina. Elvis i Melisa su nakon šest godina braka dobili Lejlu ,koja je rođena u Kasindolskoj bolnici. Melisa ističe da je za vrijeme tridnoće imala korektan prijem kod  zdravstvenih radnika u Domu zdravlja na Sokocu, te odličan prijem i tretman u porodilištu.
 
Glavni imam MIZ Knežina, Sead ef Drinjak je sretan da je u prilici proučiti ezan i ikamet ovoj radosno dočekanoj djevojčici. Sead ef. sa hanumom također radosno isčekuje prvi rođendan kćerkice Sumeje, za koju se nada da će pored male Lejle imati jos novih budućih prijatelja, čije bi rođene još više uveselilo sve u Knežini.
 
Elvis i Melisa Hamzić žive na svome imanju, obnovili su kuću. Bave se poljoprivredom i stočarstvom. Aplicirali su za program dodjele mehanizacije Ministarstvu  za izbjeglice i prognana lica Federacije BiH. To će im olaksati rad i otvoriti mogućnosti za nove planove.
 
Prenoseći selame i čestitke muftije sarajevskog dr. Enes ef Ljevakovića ,članovi delegacije muftijstva su uručili i prigodne hedije za malu Lejlu.
 
Medžlis IZ Knežina ulazi u nove projekte, kupovinom dva objekta koje ce namjeniti za imamsk stan , te druge sadrzaje unaprijedice svoj rad. O tome projektu uskoro će nasa javnost biti podrobnije upoznata.
 
Radio Bir je cjenjeno slušateljstvo upoznalo sa ovom posjetom, tako sto smo u vrijeme posjete imali direktno ukljucenje iz doma porodice Hamzić, a u popodnevnom provramu emitovali ostatak tonskih zabiljeski iz Knežine.
 
RTV BIR
 
knez 2.jpgknezinaaaa 3