Prača.jpg

Muftijstvo sarajevsko i World Vision od 2016. godine realiziraju projekat “Snaga porodice”. 

 

Cilj projekta je osnaživanje porodice i braka, promoviranje i jačanje njihovih vrijednosti, a u svrhu skretanja pažnje i prevazilaženja problema i kriza s kojima su suočene ove dvije važne institucije. Od početka realizacije ovog prjekta održane su brojne radionice na području Muftiluka sarajevskog. Zbog pandemije korona virusa protekle godine radionice nisu održane u medžlisima kako je ranije bilo planirano, pa je njihova realizacija nastavljena u ovoj godini.

 

Uz poštivanje epidemioloških mjera i podršku načelnika Općine Ćutuk Almina, 28. i 29. augusta održan je dvodnevni seminar u prostorijama Općine Prača.

 

Aida Crnčalo iz Općine, imam džemata Alija ef. Čančar i direktorica osnovne škole Prača Ajla Subašić su obezbijedili prostor i predložili učesnike ovog seminara, a to su bili džematlije i roditelji učenika osnovne škole.

Prača3.jpg

Teme koje se obrađene na radionicama su brak, porodica, životni prioriteti, blagodati, ali i odgovornosti roditeljstva. Učesnici su kroz diskusiju i zadatke promišljali o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti vlastite porodice, uz analizu Kur'anskih ajeta, hadisa i ostalih izvora.

 

Radionice su vodili Amel ef. Muminović, Emina Muminović, Amela Brdar i Sabrija Mehmedović. Koordinator organizacije World Vision koja je podržala ovaj seminar je bio Elvedin Eminović, a koordinatorica Muftijstva Sabrija Mehmedović. 

 prača4.jpg

Prača1.jpg

prača6.jpg

Prača5 (1).jpg