Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić i ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović posjetili su Sarajevsko muftijstvo i tom prilikom razgovarali s muftijom, prof. dr. Nedžad-ef. Grabusom o dosadašnjoj uspješnoj saradnji ovog muftijstva, Islamske zajednice u cjelini i Kantona Sarajevo.

“Razgovarano je o jačanju saradnje s ciljem unaprijeđenja rada nastavnika Vjeronauke, ali i na realizaciji projekata rekonstrukcije i investicionog održavanja ustanova, čiji je osnivač Islamska zajednica Bosne i Hercegovine”, kazala je ministrica Hota-Muminović.

Predsjedavajući Okerić je istakao kako će se već uspostavljeni različiti oblici zajedničke saradnje Muftijstva sarajevskog i Kantona Sarajeva dodatno unaprijeđivati.

“Nastavit ćemo s podrškom kulturno-vjerskim aktivnostima Islamske zajednice na području Kantona Sarajevo” naglasio je predsjedavajući Okerić.

Muftija Grabus je zahvalio predstavnicima Kantona Sarajevo na dosadašnjoj kvalitetnoj saradnji, te iskazao nadu i svoja očekivanja da ona u budućnosti bude još uspješnija. Sastanku je prisustvovao i rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove Muftijstva sarajevskog dr. Rijad Delić.

Izvor: Redakcija