muftija-dr-enes-ef-ljevakovic.jpg

U povodu nastupanja mubarek mjeseca ramazana muftija sarajevski prof. dr. Enes ef. Ljevaković uputio je ramazansku poruku i čestitku:

Ramazan je mjesec našeg pojedinačnog popravljanja i preporoda, kolektivnog discipliniranja, suosjećanja i međusobnog pomaganja.

Ramazanski propisi nam pomažu da u sebi i drugima otkrijemo i prepoznamo dobre i lijepe osobine, te da u konačnici budemo bolji i korisniji kako za svoje porodice, džemate, tako i širu društvenu zajednicu.

Svaki ramazan donosi neke svoje specifičnosti. Ovaj ramazan bit će obilježen našom borbom protiv pandemije kooronavirusa, te vas stoga molimo da budete oprezni i da slušate smjernice Islamske zajednice kao i državnih organa u pogledu naših zajedničkih molitvi i javnih okupljanja.

Ovim putem želim posebno istaći zalaganje naših imama i džematskih odbora u pogledu očuvanja kontinuiteta džemata. Nadamo se da će u skorije vrijeme doći do slabljenja pandemije, te da ćemo se ponovo zajedno okupljati u našim džamijama.

U tom smislu, upućujem iskrene čestitke svim našim imamima, njihovim porodicama, džematskim odborima i svim našim vjernicima u povodu nastupanja mubarek dana ramazana.

Molim dragog Boga da nam omogući da sve ramazanske ibadete upotpunimo i da ih smirimo u svojim srcima i djelima.

Ramazan mubarek olsun