IMG 5058

U humanitarnoj akciji „BiH za narod Sirije“ koju je organiziralo Muftijstvo sarajevsko zajedno sa Humanitarnom organizacijom Emmaus sakupljeno je 350 tona namirnica (brašna, ulja, tjestenine, džemova kao i pelena). Sve sakupljene namirnice uredno su evidentirane, zatim sakupljene u sabirne centre, te na kraju dostavljene do izbjegličkih naselja na tursko-sirijskog granici. Vrijednost prikupljenih namirnica iznosila je preko 300 hiljada KM, dok je cjelokupna akcija s prevozom i novčanim donacijama iznosila skoro pola miliona KM. Svi artikli bili su domaćeg porijekla, tj. proizvedeni u Bosni, tako da smo kroz ovu akciju pomogli i naše privrednike, našu ekonomiju i svakakao našu domovinu.

IMG 4977

Muftijstvo sarajevsko se zahvaljuje svim dobrim ljudima koji su podržali i učestvovali u ovoj akciji. Također, zahvaljujemo se svim našim imamima, koordinatorima, članovima Mreže mladih koji su se direktno uključili u organizaciju ove uspješne i plemenite akcije.

IMG 1293

Delegaciju Muftijstva sarajevskog, koja je bila zadužena za pratnju humanitarnog konvoja do Rejhanlija na jugoistoku Turske kao i distribuciju pomoći, činili su Ibrahim ef. Hadžić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Visoko i dr. Abdulgafar Velić, pomoćnik muftije sarajevskog za vjerske poslove i obrazovanje.