Image 110188

Dana 25. 10. 2019. god.  u hotelu Aqvaterme a  u organizaciji Medžlis Islamske zajednice Olovo- Odjela za brak i porodicu, održano je predavanje i interaktivno druženje sa ženama Olova. Gost predavač bila je mr. Belma Bešlić.

U svom uvodnom izlaganju uz dobrodošlicu gošći i prisutnima, koordinatorica Odjela za brak i porodicu MIZ Olovo muallima prof. Heda Pepić istakla je važnost obilježavanja mevluda u tradiciji muslimana širom svijeta.

Tema izlaganja mr. Belme Bešlić glasila je: „Poslanik s.a.v.s., podrška ženama i aktivizmu“.

Mr. Belma, je u toku svog izlaganja istakla važnost slijeđenja i iskazivanja ljubavi prema Poslaniku s.a.v.s. te istakla niz primjera kroz koje je Muhammed a.s. ukazivao epitet poštovanja i ljubavi prema ženama muslimankama. Izlaganje mr. Belme  ohrabrilo je i olovske žene da odvažnije i hrabrije govore i promovišu svoje vrijednosti plemenitosti o svojoj ulozi u društvu i doprinosu koji svakodnevno daju. U toku svog izlaganja mr. Bešlić Belma je istakla i važnost mjeseca rebiu-l-evvela, osvrnuvši se na bitnu ulogu koju muslimanka svojim angažmanom obogaćuje u obilježavanju Mevluda posebno u džematu, medžlisu i ostalim strukturama Islamske zajednice.

Izlaganje mr. Belme  oplemenilo je olovske žene u pripremama za doček prestojećeg mjeseca Mevluda-rođenja Muhammeda a.s.

Nakon predavanja uslijedila je konstruktivna i lijepa atmosfera razgovora i druženja koje je nastavljeno uz kahvu i kolače.

Image 110184