29-10-2019-03-manifestacija-selam-ja-resulallah.jpg

Manifestacija “Selam, ja Resulallah” , koju povodom rođendana Božijeg poslanika Muhammeda a.s. tradicionalno organizira Medžlis IZ Sarajevo ove godine održava se od 30. oktobra do 27. novembra 2019 godine.

Manifestacija “Selam, ja Resulallah”  ima za cilj da promovira univerzalne vrijednosti iz poslanikovog života: ljubav, suživot, mir i poštovanje čovjeka, te da istakne najdublja i najtananija osjećanja ljubavi i poštovanja prema ljudskoj i poslaničkoj veličini Muhammeda a.s.

Glavni imam MIZ Sarajevo hfz. Kenan ef. Musić na press-konferenciji je istakao da je glavni cilj podsjetiti se na temljene i univerzalne vrijednosti kojima svi ljudi trebaju težiti. To je prije svega odanost koju trebamo imati prema onim ljudima koji su nas u životu najviše zadužili,  stoga za ovaj mjesec motiv koji ćemo potencirati jeste dobročinstvo prema majci.

Manifestacija sadržava programe prilagođene svim generacijama, kao što su mevludske svečanosti po općinama, predavanja eminentnih profesora, projekcije filmova za djecu, predstave za omladinu, promocije knjiga, večeri poezije o Muhammedu, a.s., te večer ilahija i kasida. Cilj je potaknuti kreativne sposobnosti djece i mladih koji će biti aktivno uključeni u realizaciju programa.

29-10-2019-04-selam-ja-resulallah-program.jpg