IMG 2039

Četvrtog aprila 2019. u Muftijstvu sarajevskom održani su radni sastanci koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam i koordinatora/ica za socijalna pitanja svih medžlisa Muftijstva sarajevskog.

Na oba sastanka se prisutnima obratio Muftija sarajevski prof. dr. Enes ef.Ljevaković, naglasio važnost ovih odjela, pohvalio koordinatore i dao preporuke za djelovanje.

IMG 2025

Koordinatorica za brak, porodicu i socijalna pitanja Muftijstva sarajevskog mr. Sabrija Mehmedović se zahvalila za dosadašnji rad svim koordinatorima/icama.Koordinatorice za brak i porodicu kontinuirano provode halke Kur'ana, predavanja, posjete i druženja za žene.

Sve više je saradnje sa širom društvenom zajednicom. Već odavno je u džematima prepoznata važnost ove vrste aktivnosti, tako da je podrška glavnih imama i džematskih imama dobra u svim medžlisima.

IMG 2022

Koordinatori/ice za socijalna pitanja su govorili o svojim iskustvima sa terena.Puno je ugroženih porodica i pojedinaca, tako da je širok spektar djelovanja ovog sektora.

Važna je saradnja svih koordinatora na nivou medžlisa – za brak i porodicu, socijalna pitanja i mlade, jer puno je projekata gdje se može zajednički djelovati.

Sve ove aktivnosti doprinose kvaliteti rada Islamske zajednice i zato je važno da odgovorni pruže punu podršku koordinatorima.