Koordinatorice

Devetog aprila 2018. u Muftijstvu sarajevskom održani su predramazanski sastanci koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam i koordinatora/ica za socijalna pitanja svih medžlisa Muftijstva sarajevskog.

Na oba sastanka se prisutnima obratio Muftija sarajevski prof.dr.Enes ef.Ljevaković, naglasio važnost ovih odjela i dao preporuke za djelovanje.

Koordinatorica za brak, porodicu i socijalna pitanja Muftijstva sarajevskog mr.Sabrija Mehmedović se zahvalila za dosadašnji rad svim koordinatorima/icama i dala preporuke za naredni period.

Koordinatorice za brak i porodicu kontinuirano provode halke Kur'ana, predavanja, posjete i druženja za žene. Već odavno je u džematima prepoznata važnost ove vrste aktivnosti, tako da je podrška glavnih imama i džematskih imama dobra u svim medžlisima.

socijalna

Koordinatori/ice za socijalna pitanja su govorili o svojim iskustvima sa terena. Puno je ugroženih porodica i pojedinaca, tako da je širok spektar djelovanja ovog sektora. Važna je saradnja svih koordinatora na nivou medžlisa – za brak i porodicu, socijalna pitanja i mlade, jer puno je projekata gdje se može zajednički djelovati. Sve ove aktivnosti doprinose kvaliteti rada Islamske zajednice i zato je važno da odgovorni pruže punu podršku koordinatorima.