viber_image_2019-11-28_22-12-10.jpg

U cilju bolje saradnje muhafiza kao i kvalitetnijeg rada i dodatne edukacije, Muftijstvo sarajevsko organiziralo je radni seminar i edukaciju za muhafize Škole hifza Muftijstva sarajevskog.

Seminaru muhafiza prisustvovao je muftija sarajevski prof. dr. Enes ef. Ljevaković. U svom izlaganju čestitao je muhafizima na značajnim rezultatima i velikoj predanosti u ovim aktivnostima. Nakon muftije svoje izlaganje imao je hfz. dr. Mensur Malkić, direktor Gazi Husrev begove medrese. Hafiz Malkić govorio je na temu hifza i rada s mektebskom djecom, zatim podijelio sa muhafizima određena svoja iskustva, te uputio nekoliko prijedloga i sugestija, kada je riječ o podučavanju učenja Kur'ana.

U drugom dijelu seminara obratili su se muhafizi Edin ef. Bukva i Hikmet ef. Džanko, koji su govorili o svojim iskustvima u radu sa djecom ali i odraslim prilikom učenja Kur'ana napamet. 

Na kraju radnog dijela, swot analizu Škole hifza prezentirali su hfz. Abdussamed Podojak i mr. Rijad Delić, rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove Muftijstva sarajevskog. Moderatori ove edukacije bili su dr. Abdulgafar Velić i hfz. Sadrudin Išerić.

Nakon predavanja, muhafizi su nastavili s druženjem i razgovorom. To je bila prilika da razmijene određena svoja iskustva i specifičnosti u svom radu.

 

viber image 2019 11 28 22 12 11viber image 2019 11 28 22 12 18viber image 2019 11 28 22 12 26