Muftijstvo sarajevsko je povodom nastupanja Nove 1445. hidžretske godine tradicionalno darovalo prvu rođenu bebu u ovoj hidžretskoj godini. 

U ime muftije sarajevskog prof. dr. Nedžada Grabusa, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva Sumeja Fidani, danas je posjetila majku Berinu Škrebo-Konjić, koja je na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu rodila dječaka.

– Danas smo darovali prvorođenu bebu u Novoj hidžretskoj godini, što je svakako lijepa praksa, koja nosi lijepe poruke. Ističem da nas je osoblje bolnice ljubazno dočekalo te da su nam izrazili zahvalnost što smo baš njih posjetili ovim divnim povodom – kazala je Fidani.

U ime Muftije sarajevskog, kao i u lično ime, majci prvorođene bebe je uputila čestitke, te je porodici Konjić zaželjela sreću i berićet u Novoj hidžretskoj godini.

– Nova godina za nas muslimane znači otvorenost, novu perspektivu, a rađanje novog života znači novo poglavlje, optimizam, vjeru u dobro. To je i naša poruka, uz čestitke muslimanima i dove za mir, sreću i blagostanje – poručila je Fidani.