filipović ljevaković

18. 03. 2019. godine, muftija sarajevski dr. Enes-ef. Ljevaković primio je ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Damira Filipovića. Sastanku su prisustvovali predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, predsjednik Izvršnog odbora Jusuf Zahiragić i glavni imam dr. hfz. Kenan Musić.

Kanton godinama podržava vjerske zajednice, a od ove godine Ministarstvo raspolaže i budžetskom stavkom za sanaciju i adaptaciju kulturno-historijskih i vjerskih objekata u Kantonu Sarajevo.

Muftija Ljevaković je izrazio zahvalnost za pomoć Kantona u obnovi vjerskih objekata, kojih je najviše na području općine Stari Grad.

”Povod moje posjete je upoznavanje sa prioritetima i gdje bi se raspoloživa sredstva mogla usmjeriti. Trudit ćemo se da ovu započetu saradnju sa Muftijstvom, kao pravnim licem zaduženim za obnovu vjerskih objekata u džematima proširimo, jer smo svjesni potreba na terenu”, kazao je ministar Filipović.

”To su važni projekti i drago mi je da imamo podršku i na ovom planu. Nadam se da će dobra saradnja biti nastavljena”, naglasio je muftija Ljevaković.