IMG-0502_1462x1205.jpg

 

Muftija sarajevski prof. dr. Nedžad Grabus je 09. juna 2022. godine upriličio svečani prijem za pobjednike finalnog mektebskog takmičenja i državnog takmičenje iz islamske vjeronauke.

 

Na finalnom 24. takmičenju polaznika mektebske pouke održanog 29. maja 2022. godine na Fakultetu islamskih nauka (FIN) u Sarajevu u ekipnom poretku po muftijstvima prvo mjesto pripalo je Muftijstvu sarajevskom.

 

Muftija dr. Grabus uputio je čestitke pobjednicima, vrijednim muallimima, nastavnicima i nastavnicama na sjajnim rezultatima koje su pokazali kako na takmičenju tako i u svome kvalitetnom radu. Obraćajući se pobjednicima Muftija je naglasio da smo svi svjesni da iza pokazanih rezultata stoji ogroman trud i zalaganje, ali i trud i požrtvovanje njihovih muallima i nastavnika. Prisutnima je uputio riječi podrške te im zaželio upješan i kvalitetan rad.

 

Učenici, muallimi i nastavnici vjeroučitelji su u razgovora iskazali svoje impresije, govorili o izazovima i budućim planovima u svome radu.

 

Na finalnom 24. takmičenju polaznika mektebske pouke, pojedinačno, takmičari – predstavnici Muftijstva sarajevskog su osvojili tri prva i jedno drugo mjesto.

 

– Prvo mjesto u kategoriji Kiraet – III nivo osvojio je Zinedin Memišević, polaznik mektebske pouke u džematu Ilidža (MIZ Sarajevo) kod muallima Resul-ef. Alića.

 

– Prvo mjesto u kategoriji Kiraet – II nivo osvojio je Omer Drkić, polaznik mektebske pouke u Glavogodini u džematu Kovači – Hrasnica (MIZ Sarajevo) kod muallima Amar-ef. Sitara.

 

– Prvo mjesto u kategoriji Opće znanje – III nivo osvojila je Šejma Imamović, polaznica mektebske pouke u džematu Gračanica (MIZ Gračanica k/Visoko) kod muallima Samed-ef. Imamovića.

 

– Drugo mjesto u kategoriji Opće znanje – II nivo osvojio je Drkić Hamza, polaznik mektebske pouke u džematu Dobrinja 1-C5 (MIZ Sarajevo) kod muallima Memfad-ef. Drkića.

 

IMG-0496_1462x1096.jpg

 

Na 9. državnom takmičenju iz islamske vjeronauke na nivou Bosne i Hercegovine za učenike osnovnih i srednjih škola održanog u subotu, 28. maja 2022. godine predstavnici Muftijstva sarajevskog postigli su visoke pojedinačne uspjehe i time pozicionirali Muftijstvo sarajevsko na prvo mjesto u zbirnom takmičenju sa ukupno osvojenih 624,5 poena.

 

Kategorija osmih razreda osnovnih škola:

1. Žgalj Taha, JU OŠ “Hamdija Kreševljaković”, nastavnica vjeroučiteljica Amela Bahtijarević;

2. Dacić Tarik, JU OŠ “Pofalići”, nastavnik vjeroučitelj, Selim Kalafat;

3. Čustovic Ena, JU OŠ “Aleksa Šantić”, nastavnica vjeroučiteljica Meliha Alibašić.

 

Kategorija prvih razreda srednjih škola:

1. Selimović Anisa, JU “Srednja Medicinska Škola Jezero“, nastavnica vjeroučiteljica Emina Dacić;

2. Crnčalo Amina, JU “Treća gimnazija“, nastavnica vjeroučiteljica Esada Grabus.