Rukovodstvo Media centra Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, koje je predvodio direktor dr. Muamer Tinjak, boravilo je u posjeti Muftijstvu sarajevskom.

Tokom sastanka s muftijom dr. Nedžad-ef. Grabusom bilo je riječi o poboljšanju dosadašnje saradnje i podršci Muftijstva sarajevskog programskim aktivnostima Media centra.

Iznoseći vlastita zapažanja i preporuke, muftija Grabus je aktuelni rad medija Islamske zajednice ocijenio pozitivnim.

Ovom prilikom istaknuta je neophodnost adekvatne koordinacije medija i institucija Islamske zajednice na tretiranju važnih društvenih tema od šireg društvenog značaja.

Muftija Grabus je najavio punu podršku Muftijstva sarajevskog aktivnostima Media centra, a posebno je istaknuta saradnja kroz novi projekat audizacije odabranih knjiga, čime će se određeni sadržaji dodatno približiti široj publici.

Delegaciju Media centra, uz direktora dr. Muamera Tinjaka, činili su izvršni direktor programa Nedim Hrbat, glavni urednik BIR televizije Kasim Softić i glavni urednik portala Preporod.info i Agencije MINA Adnan Muminović. Ispred Muftijstva sarajevskog, prijemu je prisustvovao i rukovodilac Službe za ekonomske i finansijske poslove Mr. Muhamed Jugović.