Dvadesetčetvrtog dana ramazana (19. juna) 2017. godine, mektebska djeca džemata Olovo u pratnji svojih roditelja muallime Hede Pepić i glavnig imama Esad ef. Pepića posjetili su herojsku Žepu.

Na iftaru u Žepi bilo je prisutno preko 350 osoba. Nakon iftara i obavljenog akšam namaza prisutnima su se obratili prof. Ahmed Halilović, Nezim ef. Halilović Muderris i goraždanski muftija Remzija ef. Pitić.žepa 2

Nezim ef. Haliloviću Muderris, je u svom nadahutom vazu-nasihatu, dao nekoliko važnih poruka koje sa sobom donosi najodabraniji mjesec u godini šehri-ramazan, te naglasio važnost i lijepui gestu mektebske djece iz Olova, kojima se zahvalio na dolasku u Žepu na tradicionalni iftar. Prije teravih namaza mektebska djeca su uručili za 29-toro djece u Žepi ramazanske paketiće i novčanu hediju.Image 1

Napomenimo da su mektebska djeca džemata Olovo osmog dana ramazana (03. Juni 2017.) prisustvovali iftaru u Sudžaudin džamiji u Rogatici. Također, i tom posjetom, 21. mektebsko dijete iz džemata Olovo, obradovalo je njih 12-toro iz Rogatice donijelo i uručilo ramazanske paketiće.

Akcija je bilo s ciljem upoznavanja i zbližavanja mekteblija Olova, Žepe i Rogativce, a sadržaj paketa djeca su sama odabirala na način “Šta bih ja volio/voljela da mi neko donese u paketiću”.