MIZ-e Kiseljak nastavlja sa aktivnostima. Naime, krajem prošlog mjeseca održan je upis svih zainteresovanih za radionice koje organizuje MIZ-e Kiseljak u saradnji sa Muftijstvom sarajevskim.

29 11 2016 03 miz kiseljak

Ovaj projekat namijenjen je prije svega ženskim osobama koje na ovaj način mogu da steknu znanja i iskustva kojima mogu da poboljšaju svoje ekonomsko i socijalno stanje.

Inače ove radionice ili kursevi održavaju se u Vakufsko – administrativnom centru, a upisano je oko 30 polaznika.

Treninge vode stručne osobe iz Hadžićkog udruženja Ars Populi i to Elvedin Memić vodi kurs pirografije, Fatima Pandžo vodi kurs veza, tehnike dekupaža objašnjava Azra Dedić, dok je za crtanje na aluminijskoj foliji zadužena Alma Ejubović.

– Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti “Ars Populi” Hadžići je u prethodnoj godini uspješno realiziralo dva projekta namjenjena osnaživanju mladih kroz kurseve ručno rađenih umjetnina. Jedan projekat je bio na području općine Hadžići te je sama općina Hadžići bila finansijer projekta. Dvomjesečni kurs je završilo 80 polaznika. Drugi projekat je realiziran u saradnji sa Općinom Kakanj i JU za kulturu i obrazovanje Kakanj koji su na početku naše saradnje za građane Općine Kakanj. Trenutno radimo na projektima u Kiseljaku i Ilidži, saopšteno nam je iz ovog udruženja koje je za kratko vrijeme iza sebe ostavilo mnogo traga.

Također napominjemo da će MIZ-e Kiseljak nastaviti sa jačanjem aktivizma žena, poboljšanjem položaja mladih, ali i socijalno ugroženih osoba sa teritorije općina Kiseljak i Kreševo.

MIZ KISELJAK