U ponedjeljak 1. jula 2024. godine, u novoizgrađenim prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Olovo, održane su redovne sjednice Savjeta za vjerska i Savjeta za administrativna pitanja Muftijstva sarajevskog. Sjednicama je predsjedavao muftija sarajevski prof. dr. Nedžad Grabus a prisustvovali su članovi savjeta glavni imami, rukovodioci službi Muftijstva, dekan Fakulteta Islamskih nauka u Sarajevu, direktor Medrese „Osman-ef. Redžović“ u Visokom, te predsjednici Izvršnih odbora medžlisa Muftiluka sarajevskog.

U okviru dnevnog reda, Savjetu su prezentirani izvještaji o radu službi Muftijstva sarajevskog za proteklu 2023. godinu, ovogodišnji ramazanski izvještaj kao i finansijski izvještaj o prikupljenim zekatu i sadekatul-fitru na području Muftiluka sarajevskog u 2024. godini. Savjet je razmatrao i druga aktuelna pitanja iz domena svoga rada.

Nakon održanih sjednica, glavni imam Medžlisa IZ Olovo Esad-ef. Pepić prisutne je upoznao sa pojedinostima u vezi izgradnje Ahi Evran Veli Kiršehir džamije u Olovu i pratećih administrativnih objekata, te je današnji susret bila i prilika da se zvanično najavi svečano otvorenje ove centralne olovske džamije za septembar 2024. godine.

Izvor: redakcija