turski-atase-dr-keles-i-olovski-glavni-imam-ef-pepic-podrska-nastavku-gradnje-ahi-evran-i-veli-kirsehir-dzamije59126.jpg

Ataše za vjerske poslove pri Ambasadi Republike Turske u Sarajevu dr. Junus Keleš boravio je danas u posjeti Medžlisu Islamske zajednice (MIZ) Olovo, gdje je sa glavnim olovskim imamom Esad ef. Pepićem razgovarao, između ostalog, o nastavku izgradnje kompleksa Ahi Evran-i Veli Kiršehir džamije u Olovu.

 

Uz atašea dr. Keleša, delegaciju su činili dr. Samed Omerdić i Gokhan Aksan, uposlenici Ambasade Turske u našoj zemlji, a sastanku je prisustvovao i sekretar MIZ Olovo Amir ef. Muminović.

 

Tokom susreta glavni imam je informirao o aktivnostima i planovima Medžlisa, s posebnim akcentom na dosadašnje aktivnosti na izgradnji kompleksa Ahi Evran-i Veli Kiršehir džamije.

 

Ataše je zahvalio na prijemu, te iskazao spremnost za podršku nastavku gradnje ovog islamskog kompleksa u Olovu.

 

Nakon razgovora o saradnji i zajedničkim projektima između Ambasade Republike Turske i MIZ Olovo, u pratnji glavnog imama, atašea dr. Junusa Keleša sa saradnicima primio je u službenu posjetu i načelnik Općine Olovo Đemal Memagić i njegova pomoćnica za ekonomske odnose Merisa Kaljanac.

1.jpg

Načelnik Memagić je zaželio dobrodošlisu, uspjeh u poslu i životu novom atašeu dr. Junusu Kelešu, te naveo dosadašnje aktivnosti na izgradnji džamije, naglašavajući važnost završetka započetog kompleksa.  

 

Upriličen je i obilazak gradilišta kompleksa Ahi Evran-i Veli Kiršehir džamije i Administrativne zgrade MIZ Olovo. Na gradilištu je istaknuto da će se ubrzati aktivnosti u otkanjanju zastoja gradnje.

5.jpg

4.jpg