otvaranje-restaurirane-bascarsijske-dzamije-21-marta29385.jpg

Svečanost otvaranja restaurirane Baščaršijske džamije biće održana 21. marta, dogovoreno je tokom sastanka direktora Vakufske direkcije Islamske zajednice dr. Senaida Zajimovića i novoimenovanog generalnog direktora Generalne direkcije vakufa Republike Turske Burhana Ersoja.

Svečano otvaranje Baščaršijske džamije predstavlja uvod  u ovogodišnju manifestaciju “Dani vakufa 2020”, koja će biti održana od 3. do 12. aprila.

Osim otvaranja Baščaršijske džamije, tokom ove manifestacije biće upriličena i svečanost otvaranja novoizgrađenog vakufskog objekta Divanhana u Kiseljaku.

Tokom posjete dr. Zajimović je novimenovanom generalnom direktoru Generalne direkcije vakufa Republike Turske uručio čestitku reisu-l-uleme IZ Huseina ef. Kavazovića povodom imenovanja na ovu funkciju, te mu zaželio uspješan rad u budućem radu.

Tokom održanih sastanaka bilo je riječi o projektima čija je implementacija u toku, projektima koji se završavaju ove godine, te o budućim projektima. Posebno je naglašeno da će dvije vakufske direkcije nastaviti i unaprjeđivati dosadašnju uspješnu saradnju, bez obzira nastale promjene u rukovodstvu Generalne direkcije vakufa Republike Turske.

Tokom boravka u Turskoj dr. Zajimović se sastao i sa zamjenikom predsjednika TIKA-e dr. Birol Četinom, te posjetio Diyanet vakuf u Ankari.

S obzirom na dosadašnju saradnju, dr. Zajimović je posjetio i dr. Adnana Ertema, bivšeg generalnog direktora Generalne direkcije vakufa Republike Turske, koji sada obnaša funkciju zamjenika ministra za porodicu, rad i socijalnu politiku Republike Turske, čestitajući mu imenovanje na novu funkciju.

(vakuf.ba/preporod.info)