br 1

Sinoć je u gradskoj džamiji u Brezi poslije jacije-namaza održana centralna mevludska svečanost povodom dana rođenja Muhammeda, a.s.. Mevludskoj svečanosti prisustvovali su brojni vjernici iz gotovo svih džemata s područja Medžlisa Islamske zjednice Breza. 

Tom prilikom, mevlud su proučili i prigodan program izveli imami Medžlisa Islamske zajednice Breza. Gost predavač bio je pomoćnik sarajevskog muftije dr. Abdulgafar ef. Velić.

Ovaj lijepi skup bio je također povod da se uruči 37 vakufnama dobrotvorima koji su se većim iznosima uključili i podržali završetak izgradnje gradske džmije u Brezi. 

Na kraju programa, prisutnim su se obratili glavni imam Zejd ef. Sokić i Osman ef. Herco, koji nakon dugogodišnjeg imamskog rada u gradskom džematu u Brezi odlazi u penziju. Zejd ef. Sokić, koji preuzima dužnost i imama gradske džamije, zahvalio se Osman ef. Herci na vrijednom i čestitom radu u Brezi, na vođenju džemata i čuvanju našeg vjerskog identiteta i islamske tradicije. Ispred imama lijep poklon i znak pažnje svom kolegi uručio je Muris ef. Šehić. 

br 2br 3br 4br 5br 6br 7br 8br 9