muftija-sarajevski-i-clanovi-savjeta-za-vjerska-i-savjeta-za-administrativna-pitanja-muftijstva-sarajevskog-posjetili-reisu-l-ulemu24054.jpg

Muftija sarajevski dr. Nedžad Grabus je 15. decembra 2021. godine zajedno s glavnim imamima i predsjednicima medžlisa sa područja Muftiluka sarajevskog posjetio reisu-l-ulemu dr. Husein-ef. Kavazovića.

 

Tokom posjete muftija sarajevski dr. Grabus je informisao reisu-l-ulemu dr. Husein-ef. Kavazovića o redovnim aktivnostima Muftijstva sarajevskog. Između ostalog, bilo je govora o posjetama Muftije svim medžlisima na području Muftiluka sarajevskog, održanim radno-konsultativnim sastancima sa imamima, muallimama, rukovodstvom i uposlenicima medžlisa, predstavnicima lokalne vlasti i drugih vjerskih zajednica.

 

Reisu-l-ulema dr. Husein-ef. Kavazović je naglasio važnost odgovornog djelovanja na svim nivoima IZ. Ohrabrio je glavne imame i predsjednike izvršnih odbora medžlisa da ustraju u izvršavanju svojih obaveza i snaženju džemata.

 

Konstatirano je da Muftijstvo sarajevsko ima snažan ljudski i kadrovski potencijal za dalji razvoj važnih projekata za IZ.

 

Muftija sarajevski dr. Nedžad Grabus, zajedno s glavnim imamima i predsjednicima medžlisa sa područja Muftiluka sarajevskog je zahvalio reisu-l-ulemi dr. Husein-ef. Kavazoviću na dostojanstvenom i uspješnom predstavljanju Islamske zajednice.