Rejsu l ulema sa glavnim imamima 2

U ponedjeljak 26. marta 2018. godine, reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović sa delegacijom koju su sačinjavali Hasan Čengić predsjednik Sabora Islamske zajednice, prof. dr. Hilmo Neimarlija i Rifat Fetić šef Kancelarije reisu-l-uleme boravio je u radnoj posjeti Muftijstvu sarajevskom

Prilikom posjete upriličen je susret sa glavnim imamima i predsjednicima izvršnih odbora medžlisa Muftiluka sarajevkog. U uvodnom obraćanju muftija sarajevski dr. Enes-ef. Ljevaković izrazio je dobrodošlicu Reisu-l-ulemi i gostima te ukratko predstavio Muftiluk sarajevski.Rejsu l ulema sa glavnim imamima 8

Reisu-l-ulema je u svome obraćanju, između ostalog, kazao da je cilj ove posjete sagledavanje općih društvenih uvjeta u kojima djeluju organi i organizacione jedinice Islamske zajednice na području Muftiluka sarajevskog. Također, Reisu-l-ulema je govorio o izazovima ili prilikama sa kojima se suočavamo.

Predsjednik Sabora je govorio o važnosti djelovanja kroz organizacionu strukturu Islamske zajednice utemeljenu na aktuelnom Ustavu ističući važnost administrativne uređenosti i ekonomskog jačanja.

Nakon obraćanja Reisu-l-uleme i predsjednika Sabora prisutni glavni imami i predsjednici izvršnih odbora uputili su svoje prijedloge i sugestije vezano za rad i aktivnosti Islamske zajednice.