IMG_9307.jpg

U povodu nastupanja mubarek mjeseca ramazana muftija sarajevski, prof. dr. Enes ef. Ljevaković uputio je ramazansku poruku i čestitku:

 

Ramazan je period tokom kojeg se trudimo pojedinačno popraviti, kolektivno disciplinirati, te međusobno suosjećati i pomagati.

 

Propisi ramazana nam pomažu u procesu popravljanja naših osobina i povećanja mogućnosti da doprinesemo našoj zajednici, te budemo korisniji našim porodicama i džematima.

 

Musliman je uvijek svjestan da dunjalučki život nije period koji računa isključivo na komfor i blagostanje, nego je protkan kušnjom. U tom smislu, spremnost je jedna od osobina koje krase vjernika. Naša ovogodišnja spremnost je da dočekujemo drugi ramazan koji će biti  obilježen našom borbom protiv pandemije kooronavirusa, te vas stoga molimo da budete oprezni i da slušate smjernice Islamske zajednice kao i državnih organa u pogledu naših zajedničkih molitvi i javnih okupljanja.

 

Upućujem iskrene čestitke svim našim imamima, njihovim porodicama, džematskim odborima i svim našim vjernicima u povodu nastupanja mubarek dana ramazana.

 

Molim dragog Boga da nam omogući da sve ramazanske ibadete upotpunimo i da ih smirimo u svojim srcima i djelima.

 

Ramazan mubarek olsun