U petak, 13.01.2017. godine, u Vakufsko – administrativnom centru je priređena dodjela certifikata za polaznike kursa kojeg je u proteklom periodu realizovao MIZ-e Kiseljak, a koji je obuhvatio četiri grupe polaznika u četiri discipline: dekupage, umjetnički vez, slikanje na foliji i pirografija.

17 01 2017 02 kiseljak priznanja

Certifikati su dodijeljeni za 33 polaznika, a cjelokupni projekat je finansiralo Muftijstvo Sarajevsko preko sredstava za projekte namjenjene radu sa mladima u okviru Islamske zajednice. Za sve polaznike su plaćeni troškovi i materijali.

U ime muftije Sarajevskog prisutnima se obratio dr. Abdulgafar Velić, pomočnik muftije, a ispred Medžlisa se obratio glavni imam, Kenan ef. Bajrić, koji se zahvalio Sarajevskom muftiji na ukazanom povjerenju, a polaznicima na trudu u prethodna dva mjeseca.

33 polaznice/ka su napravile za dva mjeseca po nekoliko radova. Sastavni dio projekta je bila prodajna izložba. Kiseljačani su i ovaj put pikazali veliku humanost, a ujedno kupili prekrasne radove, obzirom da sav prihod će ići u Fond za društvenu brigu Medžlisa islamske zajednice Kiseljak, iz kojeg se pomažu najugroženije porodice i pojedinci u Kiseljaku i Kreševu.

Pozitivno je što će polaznice nastaviti druženja i zajedno raditi na novim projektima u prostorijama Vakufsko – administrativnog centra u Kiseljaku.

Mirza Bilić

{gallery}galerija/17-01-2017-02-kiseljak-priznanja{/gallery}