Posjeta-Trnovo.jpg

Glavni imam MIZ Sarajevo, dr. Abdulgafar ef. Velić u nedjelju 27. septembra posjetio je povratničke džemate koji pripadaju MIZ Sarajevo, a koji se nalaze na području manjeg bh entiteta RS,  Gornji Kotorac, Kijevo i Trnovo.

 

Tom prilikom je svim polaznicima mektebske nastave poklonio nove udžbenike mektebske pouke ilmihale za prvi, drugi i treći stupanj, kao i druge prigodne poklone.

Gl.imam_.jpg

U svom obraćanju učenicima je čestitao na upisu u novu  mektebsku godinu, poručivši im da budu redovni u mektebu, da je mekteb najvažnije vrijeme u njihovom životu, vrijeme obrazovanja i edukacije.

 

– Mektebske uspomene će vam biti najdraže uspomene u životu. To ćete posebno čuvati kada budete sutra odrasli. Vi ćete kazati ja sam išao u mekteb, išao sam u svoju džamiju, posebno ćete voljeti svoju džamiju – poručio im je glavni imam.

Trnovo-ucenici.jpg

Pri završetku susreta, dr. Velić je poželio djeci da budu dobri učenici u svojim školama, da steknu dosta korisnog znanja, da budu poslušni svojim roditeljima i da budu korisniji u svojim mjestima i  džematima.

 

Glavni imam je obišao i gradnju dvije vakufske kuće u Gornjem Kotorcu i Kijevu, zajedno sa džematskim odborima gdje je upoznat sa tokom radova.

Posjeta-4.jpg

U pratnji glavnog imama bili su njegovi saradnici mr. Malik ef. Šljivo, Elvedin ef. Klisura i Ferid ef. Ganić.

 

(sarajevskimedzlis.ba)