2.JPG - Proučena hafiska dova Abdullahu Išeriću

U Sultan Fatihovoj Carevoj džamiji u Sarajevu 26. marta 2022. godine proučena je hafiska dova Abdullahu Išeriću.

 

Nakon pozdravnih riječi moderatora Edina Hamzakadića, prisutnima se obratio glavni imam MIZ Sarajevo dr. Abdulgafar Velić. On je čestitao hafizu na značajnom uspjehu, skrenuvši pažnju prisutnih na status i značaj hafiza u jednoj društvenoj zajednici.

 

Čestitke novom hafizu je uputio i direktor Gazi Husrev-begove medrese hafiz doc. dr. Mensur Malkić. On je u svom obraćanju istakao kako je Abdullah dio uspješne generacije gazinovaca, te njen deveti hafiz.

 

Nakon što su prisutni hafizi u znak podrške Abdullahu Išeriću proučili kur'anske odlomke, obratio se muftija sarajevski prof. dr. Nedžad Grabus, te poručio da je svaki od fragmenata koje su hafizi birali za ovu priliku poruka i lekcija za sebe, te da je ovo okupljanje prilika da o njima razmislimo.

 

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović je uručio diplomu diplomu hafizu, uz čestitke njemu, muhafizu i cijeloj Zajednici.

 

Ovom prilikom je poručio kako su hafizi podsjetnik na čuvanje veze sa Objavom.

 

Hafisku dovu je proučio prof. dr. Mustafa-ef. Cerić, reisu-l-ulema IZ u Bosni i Hercegovini u periodu od 1993. do 2012. 

 

BIOGRAFIJA NOVOG HAFIZA

 

Abdullah (Sadrudina i Sadžide) Išerić je rođen 19. aprila 2003. godine u Sarajevu. 

 

Završio je osnovnu školu „Vrhbosna“ u Sarajevu odličnim uspjehom i primjernim vladanjem. trenutno je četvrti razred Gazi Husrev-begove medrese, gdje je tokom školovanja ostvario odličan uspjeh.

 

U osnovnoj školi je sudjelovao na takmičenjima iz robotike u Hrvatskoj i Kini, što ga je uvelo u svijet informatičkih znanosti. Namjerava upisati Elektrotehnički fakultet. 

 

Hifz je učio kod babe, muhafiza hfz. mr. Sadrudin-ef. Išerića. Sedmi je hafiz u porodici, deveti u svojoj generaciji gazinovaca, te sedamnaesti hafiz Škole hifza Muftijstva sarajevskog.

6.JPG

277113045_513450773727606_3555906781870888873_n.jpg

4.JPG