photo0

Koordinatori Mreže mladih Muftijstva sarajevskog posjetili su Hajrudina Zulfića, aktivistu Mreže mladih i koordinatora za džemat Boljakov Potok u sarajevskoj općini Novi Grad. Hajrudin Zulfić je prije nekoliko dana pritekao u pomoć nepoznatom mladiću u sarajevskom tramvaju, kojeg je napala grupa huligana. Tom je prilikom Hujrudin Zulfić zadobio povrede na glavi i ruci.

Nedugo nakon napada, nakon što su mediji prenijeli ovu vijest, na društvenim mrežama oglasio i se Hajrudin opisavši situaciju koja se desila u tramvaju, te dao obaćanje da nikada nikome u svom gradu, pred njegovim očima, neće dozvoliti da se ikome išta oduzme ili ukrade što mu pripada. Također, Hajrudin je istakao da ga ne bole udarci koje je dobio, već činjenica da niko od pune stanice, pa ni punog tramvaja, nije reagovao, pa i nepoznati momak, kojem je pritekao u pomoć.

U posjeti heroju i aktivisti Mreže mladih Hajrudinu Zulfiću bili su koordinatori Mreže mladih Miralem Babajić, Mirsad Mešanović, zatim imam džemata Boljakov Potok Sulejman ef. Posavljak, te dr. Abdulgafar Velić, pomoćnik muftije sarajevskog.