Muftijstvo sarajevsko večeras je, u okviru ramazanskih aktivnosti, organiziralo predavanje predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Sloveniji muftije ljubljanskog mr. Nevzeta Porića.

Na poziv Muftijstva sarajevskog i muftije sarajevskog prof. dr. Nedžada Grabusa, muftija Porić se obratio vjernicima u Sultan Fatihovoj (Carevoj džamiji) u Sarajevu.

U pratnji muftije Porića bio je dr. Samed Omerdić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva sarajevskog, a među prisutnima su bili i Yunus Keleş, savjetnik za vjerska pitanja u Ambasadi Republike Turske u Bosni i Hercegovini, hafiz Sadrudin Išerić, imam Careve džamije, dr. Ferid Dautović, direktor Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka te brojne druge džematlije.

Muftija je informirao prisutne o aktivnostima Mešihata Islamske zajednice u Republici Sloveniji u ramazanu i uputio prigodne poruke.  

Između ostalog, muftija je posebno ukazao na činjenicu da je ramazan mjesec iz kojeg bismo trebali izaći duhovno osnaženi i spremni na različita iskušenja i izazove na prostorima gdje živimo.