Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud-ef. Dudić i njegovi saradnici sinoć su, u okviru ramazanskih aktivnosti Muftijstva sarajevskog, održali predavanja u nekoliko sarajevskih džamija. 

Muftija dr. Mevlud-ef. Dudić prigodno se obratio u Istiklal džamiji u Sarajevu, gdje je bio prisutan i muftija sarajevski prof. dr. Nedžad Grabus.

Muftija Dudić iskazao je posebnu zahvalnost Muftijstvu sarajevskom i muftiji Grabusu na pozivu.

Ocijenio je da ovaj poziv predstavlja osvježenje, ali istovremeno i primjer kako se i druga muftijstva i dijelovi Zajednice trebaju organizirati tokom ramazana u cilju jačanja međusobnih veza, što u konačnom doprinosi jačanju Zajednice i povjerenja njenih članova.

Muftija je tokom svog obraćanja ukazao na važnost izvršavanja ibadeta zekata i sadekatul-fita u Fond Bejtul-mal Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. 

Podsjetio je na dužnost vjernika da zekat i sadekatul-fitr daju u Fond Bejtul-mal Islamske zajednice, koja će ta sredstva rasporediti na način na koji je to najpotrebnije.

Izneđu ostalog poručio je i da je Sarajevo centar duhovnosti muslimana Bosne i Hercegovine i Sandžaka.

Dr. Rešad-ef. Plojović, hafiz prof. dr. Almir-ef. Pramenković i Harun-ef. Eminagić bili su gosti u Centralnoj džamiji na Ilidži, džamiji na Čengić Vili i Jordanskoj džamiji na Grbavici.

Prije teravih-namaza organizovan je zajednički iftar predstavnika Muftijstva sarajevskog, Sabora Islamske zajednice, Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, sa gostima iz Srbije i Slovenije.