IMG_1791.JPG

U povodu početka nove školske/mektebske godine u prostorijama Sultan Fatihove Careve džamije u Sarajevu održan je sastanak voditelja – muhafiza Škole hifza Muftijstva sarajevskog. Sastanku je prisustvovao i muftija sarajevski prof. dr. Enes ef. Ljevaković.

Muftija sarajevski čestitao je muhafizima na dosadašnjem radu i značajnim rezultatima, te im zaželio uspjeh i dobre rezultate i u predstojećem radu, te istakao da je rad sa djecom u Školi hifza viši nivo rada i novi kvalitet u mektebskom radu.

Nastava u Školi hifza počinje ovog vikenda (14. septembra) i to na sljedećih 16 punktova: Careva džamija, Istiqlal džamija, Omer ibni Hatab džamija na Stupu, Centralna džamija na Ilidži, džamija u Hadžićima, Vogošći i Ilijašu, zatim Bijela džamija u Visokom, džamija u Hanovima i Gračanici kod Visokog, gradske džamija u Kakanju, Brezi, Varešu i Olovu, te gradske džamije u Kiseljaku i Fojnici.

Školu hifza Muftijstva sarajevskog pohađa 600 polaznika. Nastava u Školi hifza odvija se u tri stepena; hifz Amme džuza, zatim hifz 29. džuza, te hifz cijelog Kur'ana. U maju ove godine održane su brojne akademije u svim medžlisima na kojima su podjeljenje diplome za 250 polaznika, koji su položili prvi i drugi stupanj.

IMG_1793.JPG

IMG_1795.JPG

IMG_1796.JPG