obilazak-mekteba-3.jpg

U subotu 14. septembra 2019. godine muftija sarajevski prof. dr. Enes-ef. Ljevaković je u društvu glavnog imama MIZ Sarajevo doc. dr. hafiza Kenan-ef. Musića i pomoćnika glavnog imama mr. Malik-ef. Šljive i Elvedin-ef. Klisure boravio u posjeti u nekoliko sarajevskih mekteba.  

Delegacija na čelu sa uvaženim muftijom posjetila je mektebe Bardakčije, Nova Breka, Grbavica I, te mekteb Istiklal gdje su se upoznali sa procesom upisa u mekteb. Tom prilikom gosti su uputili riječi zahvalnosti djeci i njihovim roditeljima na redovnom pohađanju mekteba a imamima na požrtvovanosti.

Muftija sarajevski dr. Ljevaković je zajedno sa glavnim imamom dr. Musićem svim polaznicima mekteba, roditeljima i muallimima čestitao novu mektebsku 2019/20. godinu uz dovu dragom Boga da nam bude na pomoći i da u novoj mektebskoj ali i školskoj godini ostvarimo što bolje rezultate i uspjehe.

Brojka koja ohrabruje jeste oko 15.000 upisanih polaznika u sarajevske mekteba, uz poziv svima koji iz bilo kojih razloga nisu u mektebu da dođu u najbližu džamiju i pridruže se svojim vršnjacima u učenju, zabavi i igri.  

Nova mektebska godina počela je u subotu 7. septembra 2019. god.,/8. muharrema 1441. god. po H., u svim sarajevskim mektebima. Mektebska nastava u 2019/2020. godini izvodi se i realizira prema važećem Nastavnom planu i programu usvojenom na sjednici Rijaseta 24. juna 2004. god., i ilmihalima/udžbenicima 1 – 9 namijenjenih za devetogodišnji program mektebske nastave.

obilazak-mekteba-1.jpg

obilazak mekteba 5